Hendrik Epe a răspuns pozitiv invitației de a fi alături de participanții la Conferința Națională de Asistență Socială, România 2020. Hendrink a răspuns temelor adresate de participanții la conferință într-o discuție cu Herbert Paulischin. 

Organizațiile din era digitală se schimbă, astfel încât „Noua asistență socială” (sau asistența socială 4.0) centrată pe oameni să poată fi proiectată și organizațiile sunt astfel pregătite pentru provocările complexe și dinamice ale unei lumi (de lucru) în schimbare radicală.

Prezentăm mai jos o selecție din contribuția lui Hendrik:

Termenul de noua muncă este bazat pe perspectiva lui Frithjof Bergmann. El a creat o teorie și practică legată de întrebarea: cum anume se schimbă munca atunci când este mai puțină muncă decât înainte. El spune că are mai mult sens să reduci timpul de muncă pentru toți angajații astfel încât oamenii să aibă timp să se gândescă ce anume își doresc să facă (….) asta are legătură cu pregătirea unei vieți autonome (…) sigur că nu este ușor să faci schimbarea de pe o zi pe alta (…) asistentul social ar fi ideal un creator de rețele în comunitate (…) Dacă te uiți la sistemul educațional este întodeauna o persoană care ne spune ce să facem (…) Suntem socializați cu ideea că trebuie să ne spună cineva unde să mergem (…) Sunt trei principii care trebuie să fie urmate în producerea schimbării (…)

Link-ul la înregistrarea completă este disponibil doar participanților la conferință. Acesta poate fi accesat din pagina RESURSE.   

Contribuția lui Hendrik Epe a deschis discuția despre modalitatea în care asistenții sociali pot introduce inovarea în serviciile sociale. Mulțumim Hendrik pentru valoarea adaugată Conferinței Naționale de Asistență Socială, România 2020. Mulțumim Herbert Paulischin pentru interviu.