26 NOIEMBRIE 2020 (JOI)

  • S1: 13:00-14:00 – Bun venit – sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

Vă invităm la această sesiune online pentru a vă prezenta detalii despre conferință și a va clarifica aspecte care țin de program. Este o întâlnire în care ne dorim o conversație lejeră, sperăm noi să fie similară celei pe care obișnuiam să o avem în spațiul de cafea din cadrul conferințelor anterioare.

  • S2: 14:00-15:30 – Sesiune – PREZENTARE & DEZBATERE 

În cadrul acestei prime sesiuni vom dezbate provocările pe care asistenții sociali și personalul serviciilor sociale îl are în această perioadă, dar și provocările pe care le estimăm în perioada următoare

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Ana Rădulescu.

În cadrul acestei sesiuni avem contribuție video din partea lui Malcolm Payne într-o discuție cu Herbert Paulischin (este asigurată traducerea din limba engleză).

 

  • S3: 16:00-18:00 – Sesiune – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni participanții vor avea posibilitatea să beneficieze de o prezentare și să participe la exemplificari, dezbatere și simulare pe tema rezilienței. Vor fi abordate două dimensiuni: (1) cum folosim reziliența pentru a putea dezvolta un proces suportiv pentru oamenii care au nevoie de suport – reziliența asistată; (2) înțelegerea și aplicarea rezilienței în relațiile profesionale.

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Lucian Caciamac.


27 NOIEMBRIE 2020 (VINERI)

  • S4: 09:30-10:00 – Sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

În cadrul acestei sesiuni planificăm să bem o cafea împreună, chiar dacă suntem la kilometrii distanță. În cadrul acestei sesiuni vom avea posibilitatea să discutăm despre ziua anterioară a conferinței și veți putea să ne oferiți feeback. 

 

  • S5: 10:00-11:30 – STUDIU DE CAZ – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom discuta o temă actuală în domeniul asistenței sociale: pierderile pe care oamenii le trăiesc în aceste zile și suportul pe care asistentul social îl poate oferi. În munca profesională, dar și în viața profesională ne aflăm în situația pierderii oamenilor. Am dedicat această sesiune pentru a vă prezenta și a discuta tehnicile pe care să le folosim în suportul celor care sunt afectați, dar și consecințele asupra noastră, a celor care oferim suport.  

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Ana Rădulescu.

În cadrul acestei sesiuni avem contribuție video din partea dnei Margaret Reith într-o discuție cu Herbert Paulischin (este asigurată traducerea din limba engleză). 

 

  • S6: 12:00-13:30 – PREZENTARE & PANEL & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom aborda tema practicii și a intervenției bazate pe evidențe. Ce anume considerăm o evidență a practicii profesionale în evaluare și monitorizare și cum știm că intervenția noastră a avut impact.

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Adela Șetet și Ana Rădulescu.

În cadrul acestei sesiuni avem contribuție video din partea lui Manfred Tauchner într-o discuție cu Herbert Paulischin (este asigurată traducerea din limba engleză).

 

  • S7: 16:00-18:00 – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom discuta și dezbate modalitatea în care transferăm o parte din serviciile oferite în format video și audio (internet & telefon). Care sunt serviciile pe care le putem oferi prin internet și telefon, cum sunt structurate și cum putem să menținem siguranța celor pe care îi susținem?    

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Adela Șetet.

În cadrul acestei sesiuni avem contribuție video din partea dnei Siobhan Maclean într-o discuție cu Herbert Paulischin (este asigurată traducerea din limba engleză).

 

  • S8: 18:30-20:00 – PREZENTARE & DEZBATERE (Această sesiune este în limba engleză – sunt invitați să participe cei care înțeleg limba engleză)

În cadrul acestei sesiuni este abordată tema suferințelor sau leziunilor morale suferite de către asistentul social în practica profesională. În această perioadă, tema a devenit de actualitate și este de interes nu doar pentru asistenții sociali care lucrează în domenii legate de persoane care suferă traume, ci de toți asistenții sociali și serviciile sociale care lucrează cu persoane care suferă pierderi. De asemenea, în cadrul acestei teme discutăm despre estimările legate de provocările cu care se vor confrunta asistenții sociali și serviciile sociale și modalitatea în care trebuie să ne pregătim astăzi pentru viitorul apropiat.    

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Herbert Paulischin.

În cadrul acestei sesiuni avem contributie video din partea dnei Siobhan Maclean.


28 NOIEMBRIE 2020 (SÂMBĂTĂ)

  • S9: 09:30-10:00 – welcome coffee – sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

În cadrul acestei sesiuni planificăm să bem o cafea împreună, chiar dacă suntem la kilometrii distanță. În cadrul acestei sesiuni vom avea posibilitatea să discutăm despre ziua anterioară a conferinței și veți putea să ne oferiți feeback. 

  • S10: 10:00-11:30 – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom discuta și dezbate tema privind epuizarea psihică, mentală și fizică și cum să ne relaxăm în contexte stresante, personale și profesionale.  

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Alina Costin

  • S11: 12:00-13:30 – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom discuta și răspunde temei: stresul: o fi sau n-o fi?   

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Vlad Cornea

  • S12: 14:00-15:30 – PREZENTARE & DEZBATERE

În cadrul acestei sesiuni vom discuta și dezbate tema schimbărilor în stilul de muncă și modul în care aceste schimbări pot îmbunătăți activitatea asistenților sociali în comunitate. 

Prezentarea și moderarea dezbaterilor – Ana Rădulescu

În cadrul acestei sesiuni avemo  contribuție video din partea lui Hendrik Epe într-o discuție cu Herbert Paulischin (este asigurată traducerea din limba engleză).


15.30 ÎNCHIDEREA LUCRĂRILOR CONFERINȚEI