Cât timp a mai rămas până la Conferința Națională de Asistență Socială 2020?

Vă așteptăm alături de noi!

Aveți AICI link-ul pentru înregistrare!

 


Conferința Națională de Asistență Socială

26-28 noiembrie 2020.

Această ediție este organizată ONLINE. 


Participanții la conferință (asistenții sociali care lucrează în unitățile medicale, serviciile sociale, CSM-uri, CJRAE sau penitenciare, dar și specialiștii și managerii care lucrează în serviciile sociale):

 • vor beneficia de prezentări, studii de caz aplicate, dezbateri și de experiența colegilor;
 • vor putea să contribuie cu propriile experiențe privind practica de cu zi cu zi.  

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

PROGRAM PRELIMINAR

26 NOIMEBRIE 2020

 • 13:00-14:00 – Bun venit – sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

Această sesiune oferă participanților spațiul pentru o conversație lejeră, sperăm noi să fie similară celei pe care obișnuiam să o avem în spațiul de cafea din cadrul conferințelor anterioare. Participanții vor putea să socializeze, să adreseze întrebări echipei de organizare a conferinței și să discute despre provocările cu care se confruntă. 

 • 14:00-15:30 – Sesiune – PREZENTARE & DEZBATERE – 

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentări, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu provocările și răspunsurile actuale în domeniul asistenței sociale. 

 • 16:00-18:00 – Sesiune – PREZENTARE & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentări, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu modalitatea în care ne păstrăm capacitatea de a inova și a răspunde solicitărilor în contextul actual, de a rămâne rezilienți în contexte de lucru care ne afectează sănătatea mentală, emoțională și fizică. 

27 NOIEMBRIE 2020

 • 09:30-10:00 – Sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

Această sesiune oferă participanților spațiul pentru o conversație lejeră, sperăm noi să fie similară celei pe care obișnuiam să o avem în spațiul de cafea din cadrul conferințelor anterioare. 

 • 10:00-11:30 – STUDIU DE CAZ – PREZENTARE & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentarea unui studiu de caz pe tema pierderii și a traumei. Participanții vor beneficia de o prezentare a unui caz și vor putea să exploreze aspectele care țin de tehnicile de lucru alese și utilizate, precum și de gestionarea impactului personal al cazului.  

 • 12:00-13:30 – PREZENTARE & PANEL & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentări, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu practica bazată pe evidențe. Transferul spre evaluarea și intervenția online are impact asupra modului în care ne colectăm evidențele și ne construim argumentele în practica profesională.  

 • 16:00-18:00 – PREZENTARE & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentări, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu evaluarea și intervenția prin utilizarea internetului. Intervenția în asistența socială prin utilizarea internetului are riscuri pe care trebuie să le cunoaștem și să le gestionăm pentru siguranța noastră și a persoanelor (copii, persoane vârstnice, peroane cu dizabilități, etc) care ne solicită suportul.   

28 NOIEMBRIE 2020

 • 09:30-10:00 – welcome coffee – sesiune de socializare / întrebări & răspunsuri

Această sesiune oferă participanților spațiul pentru o conversație lejeră, sperăm noi să fie similară celei pe care obișnuiam să o avem în spațiul de cafea din cadrul conferințelor anterioare. 

 • 10:00-11:30 – STUDIU DE CAZ – PREZENTARE & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentări, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu intervenția în familie atunci când apar comportamente de risc (violența, consum de droguri, etc) sau disfuncționalități care pun membrii familiei în situație de risc. Participanții vor beneficia de o prezentare a unui caz și vor putea să exploreze aspectele care țin de tehnicile de lucru alese și utilizate, precum și de gestionarea impactului personal al cazului.  

 • 14:00-15:30 – PREZENTARE & DEZBATERE

Această sesiune oferă participanților posibilitatea să beneficieze de prezentari, dar și să contribuie la dezbatere, în legătură cu viitorul practicii în domeniul asistenței sociale. Contextul actual a generat probleme sociale și vulnerabilități care necesită dezvoltarea unor servicii sociale noi, sau adaptarea actualului suport oferit. În cadrul acestei sesiuni, participanții vor beneficia de analizele și estimările experților europeni în domeniul asistenței sociale și vor putea să se inspire din pregătirile pe care asistenții sociali din alte țări le fac în contextul agendei globale a asistenței sociale.  

15.30 ÎNCHIDEREA LUCRĂRILOR CONFERINȚEI